11. Gusht 2017.
Hapet Panairi i 17-të i librit  në Ulqin

Mbrëmë në Ranë u hap edicioni i 17-të i Panairit  të librit Ulqini 2017. Rreth 30 botues  nga vende të ndryshëm prezantojnë  botimet e tyre në Panair. Në ceremoninë  e rastit ishte i pranishëm Ministri i kulturës Janko Lumoviq  i cili vlerësoi  Panairin si ngjarje të rëndësishme kulturore. Ndërkaq ,Kryetari i Ulqinit Nazif Cungu  në fjalën  përshëndetëse  tha se Panairi  është vendi që tubon krijuesit , botuesit  dhe artistë  të ndyshëm dhe se ky event  i shërben zhvillimit të turizmit kulturorë.Ai më tej tha se Ulqini  gjatë seyonit turistik shëndrrohet në qendër të aktiviteteve kulturore. Në hapjen solemne foli dhe shkrimtari Mehmet Kraja.Biblioteka e Ulqinit gjatë mbrëmjeve të Panairit ka paralajmëruar aktivitete të ndryshme. Kryetari Cungu dhe bashkëpunëtorët e tij  dhe në takimin që pati me Ministrin Lumoviq, trajtoi dhe ceshtje të tjera që kanë të bëjnë me kulturën.