03. Gusht 2017.
Pjesëmarrësit e ,,Kalimerës poetike,,takohen me kryetarin e Ulqinit

Kryetari i Ulqinit Nazif Cungu priti pjesëmarrësit e manifestimit ,,Kalimera poetike,,shkrimtarët  e  mirënjohur  Bashkim Shehu, dhe Jusuf Buxhovi,  piktoren Majlinda Kelmendi ,publicistin  dhe përkthuesin Ben Andoni  të cilët shoqëroheshin nga Kryetari i Artclubit Ismet Kallaba.Z. Cungu duke i uruar mirëseardhje ,shprehu kënaqësi  që takohej me personalite  të artit e të kulturës  të cmuar dhe të vlerësuar jo vetëm në kulturën shqiptare por edhe më gjërë. Mysafirët ,falenderuan Art Clubin për idenë e ,,Kalimerës poetike,,që është me interes për cdo metropol dhe për shijet e mira që nata e parë la tek publiku.Ata, thanë se organizimi i  aktiviteteve të këtij lloji  është me interes të vecantë për të shpalosur  vlerat tona. Ne kemi  një trashëgimi  dhe pasuri dhe kemi se cfarë të ofrojmë Me aktivitete të këtij lloji  ne ruajmë individualitetin tonë u tha në takim. Në një bisedë të ngrohtë dhe vëllazërore u prekën dhe tema të tjera me interes .Shkrimtari dhe historiani i njohur Jusuf Buxhovi në shenjë mirënjohjeje  i dhuroi kryetarit Cungu  Historinë e Kosovës, në pesë  tome , një vepër monumentale  që flet për  historinë e Kosovës  nga antikiteti  mesjeta  deri në ditët tona.