14. Decembar 2023.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori realizuju projekat “Integralno upravljanje rizicima od poplava u proširenom slivu rijeke Drim”, koji finansira Adaptacioni fond.

Najznačajnija aktivnost koja se realizuje u okviru projekta je strukturna mjera za rekonstrukciju sistema nasipa na rijeci Bojani u Crnoj Gori. Glavni projekat rekonstrukcije sistema nasipa na rijeci Bojani u Crnoj Gori je završen u maju mjesecu 2023. godine i predat Opštini Ulcinj, kao Korisniku projekta.  

U okviru projekta “Integralno upravljanje rizicima od poplava u proširenom slivu rijeke Drim” opredjeljena su sredstva u iznosu od 600 hiljada US dolara za izvođenje radova na prioritetnim sekcijama nasipa Štodra-Sukobin i Gropat-Štodra.

Ekološka i socijalna procjena uticaja rekonstrukcije sistema nasipa na rijeci Bojani, Plan upravljanja ekološkim i socijalnim rizicima rekonstrukcije sistema nasipa i Studija uticaja rekonstrukcije nasipa na rijeci Bojani na biodiverzitet, kao sastavni dio Glavnog projekta, dostavljeni su na uvid javnosti 15. septembra 2023. godine. Centralna javna rasprava je održana 27. septembra tekuće godine. 
 

OBJAVLJUJE SE IZVJEŠTAJ SA JAVNE RASPRAVE.

Konačne verzije dokumenata koji su bili na javnoj raspravi se nalaze ispod:

IZVJEŠTAJ SA JAVNE RASPRAVE

Veličina: 4.34MB | Adobe PDF

EKOLOŠKA I SOCIJALNA PROCJENA UTICAJA REKONSTRUKCIJE SISTEMA NASIPA NA RIJECI BOJANI

Veličina: 8.83MB | Adobe PDF

PLAN UPRAVLJANJA EKOLOŠKIM I SOCIJALNIM RIZICIMA REKONSTRUKCIJE SISTEMA NASIPA NA RIJECI BOJANI

Veličina: 1.85MB | Adobe PDF

STUDIJA UTICAJA REKONSTRUKCIJE NASIPA NA RIJECI BOJANI NA BIODIVERZITET

Veličina: 5.43MB | Adobe PDF