29. Jun 2021.
OBJAVLJEN JE PRIRUČNIK „BOLESTI ZAVINOSTI"

Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti pri Sekretarijatu za administrativne i društvene djelatnosti opštine Ulcinj pripremijo je i objavio Priručnik „Bolesti zavisnosti“, koji se bavi osnovnim pitanjima vezanim za probleme zavisnosti od droga.

Priprema i objavljivanje Vodiča „Bolesti zavisnosti“ zasniva se na „Strateškom planu razvoja opštine Ulcinj za period 2016-2020“, odnosno Projektu-58, kao i na „Lokalnom planu za smanjenje potražnje za drogama i prevenciju bolesti zavisnosti 2019-2021 “u okviru programa za prevenciju i lečenje zavisnosti od droga među mladima, kao i unapređenje obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite.

Povodom 26. juna - Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga i ilegalne trgovine, planirano je da se ova publikacija distribuira svim javnim institucijama, obrazovnim institucijama, nevladinim organizacijama, državnim službenicima koji se bave problemima dece i mladih kao i svim ostalim zainteresovanim stranama, kao napor da se doprinese povećanju znanja i razumevanja problema povezanih sa bolestima zavisnosti.

Svi zainteresovani mogu i elektronski da pregledaju na sledećem linku:

prirucnik print final v3 mne

Veličina: 3.09MB | Adobe PDF