20. Maj 2022.
Crna Gora u ritmu Evrope

 

Kao što ste ranije upoznati   o sprovođenju projekta  Crna Gora u ritmu Evrope” koji predstavlja  najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji, namijenjeno takmičarima uzrasta od 12. do 21. godine, djeci i omladini Crne Gore, koja su vrhunskog talenta za pjevanje i ples, u  prilogu Vam dostavljam obavještenje koje će ujedno služiti i kao promocija događaja.

  

Podršku djeci i omladini kroz ovaj televizijski format najveći ove vrste u zemlji daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije, i Izraela.  

Na održanoj audiciji 02.03.2022. u CZK od strane stručnog zirija odabrane su četiri naše djevojčice :  

Mirjana Marniković , Bjanka Bojanović  , Sandra Marniković i Elina Sulić koje će predstavljati naš grad , braniti boje naše Opštine i ambasade Velike Britanije koja im je dodijeljena.   

Odabrane   su imale priliku da svoj vrhunski talenat za pjevanje i ples usavrše tokom višemjesečnih priprema sa trenerima glasa kao i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Crna Gora u ritmu Evrope“.  

 

Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na RTCG 1 u subotu 11.juna 2022.godine u prime time terminu 20h. 

 

Sistem glasanja : Svaki grad ima jednog člana žirija, svaki grad glasa od 1 poena kojeg daje svom gradu do maksimalnih 16 poena kome daje kao maksimalan broj poena. 

Odnosi glasova u sabiranju su sledeći :  

25 posto jačine žiri gradova učesnika  

25posto jačine žiri Festivala Ritam Evrope  

50 posto jačine sms voting ili sms glasova. 

 

Otvaranje SMS glasanja je uslijedilo danas 20.maja 2022.zaključno sa završetkom glasanja u televizijskom programu kada voditelji proglase završetak. Naše djevojčice nastupaju pod rednim brojem 13.

 

Sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu www.theeurope.eu