27. Januar 2020.

Na osnovu člana 29. stav 2. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava Nevladnim organizacijama (“Sl. List CG - opštinski propisi”, br. 42/18) Komisija za raspodjelu sredstava Nevladnim organizacijama raspisuje

JAVNI POZIV

za izbor nezavisnih procjenjivača u postupku bodovanja projekata i programa Nevladnih organizacija za 2020.godinu       

1. Predmet ovog Javnog poziva su izbor  dva nezavisnih procjenjivača, koji će vršiti bodovanje projekata odnosno programa Nevladnim organizacijama, koji će se prijaviti na Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Ulcinj za 2020.godinu. 

2. Kandidati za nezavisnog procjenjivača moraju ispunjavati sledeće uslove:

  • državljanin Crne Gore,
  • najmanje 5 godina iskustva u upravljanju projektima, i
  • iskustvo u ocjenjivanju projekata.

Nezavisni procjenjivać ne može biti lice koje nema dvije godine prije objavljivanja ovog Javnog poziva bilo:

  • u radnom odnosu u Nevladnoj organizaciji, čije je sjedište na teritoriji opštine,
  • volonter u Nevladinoj organizaciji čije je sjedište na teritoriji Opštine Ulcinj,
  • lice ovlašćeno za zastupanje ili je član organa upravljanja ili drugog organa Nevladine organizacije čije je sjedište na teritoriji opštine,
  • u ugovorenom odnosu sa Nevladnim organizacijom, čije je sjedište na teritoriji opštine,
  • u radnom odnosu u organu lokalne uprave, koji vrši raspodjelu sredstava.

3. Kandidat za nezavisnog procjenjivača podnosi prijavu na Javni poziv Komisiji za raspodjelu sredstava NVO preko Gradjanskog biroa Opštine Ulcinj.

Uz prijavu na Javni poziv prilaže se:

  1. uvjerenje o državljanstvu,
  2. fotokopija lične karte ili druge isprave na osnovu koje se utvrdjuje identitet kandidata,
  3. fotokopija diplome o stečenom obrazovanju,
  4. biografija kandidata sa podacima o iskustvu o upravljanju projektima.

Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva.

Prijava kandidata za izbor nezavisnog procjenjivača za 2020.godinu biće razmatrana samo ako je dostavljena u propisanom roku i svu potrebnu dokumentaciju.

Prijave dostavljene nakon roka,  neće biti uzete u razmatranje.

4.Nezavisnom procjenjivaču pripada naknada za rad u bruto iznosu od 10 € po bodovanom projektu. Ukupna naknada za rad nezavisnom procjenjivaču ne može preći bruto iznos od 1.000 €.

5. Nakon provjere ispunjenosti traženih uslova u prijavama, Komisija za raspodjelu sredstava NVO (u daljem tekstu Komisija) će donijeti Odluku o izboru dva nezavisnih procjenjivača u postupku bodovanja projekata i programa NVO za 2020.godinu i objaviti na Wep sajtu opštine, najkasnije 15 dana od dana završetka Javnog poziva.

6. Ugovor sa nezavisnim procjenjivačem zaključuje Predsjednik Opštine.

7. Odabrani nezavisni procjenjivači su dužni da prije procjenjivanja, potpiše izjavu o povjerljivosti, nepristrasnosti i nepostojanju sukoba interesa u odnosu na projekte i programe koje će procjenjivati. Izjava se potpisuje nakon uvida u popis  prijava projekata i programa NVO.

8. Odabrani nezavisni procjenjivaći će naknadno biti obavješteni o detaljima postupka u vezi sa načinom bodovanja projekta.Od nezavisnog procjenjivača se može tražiti učešće na sastancima Komisije, radi davanja odgovora i pojašnjenja na moguća pitanja članova Komisije.

9. Ovaj Javni poziv je objavljen na Wep sajtu opštine Ulcinj, oglasnoj tabli Opštine Ulcinj i preko Lokalnog javnog emitera -RTUL.

10. Informacije o svim pitanjima od značaja za učešće na Javni poziv mogu se dobiti svakog radnog dana od 9 - 14 časova u Sekretarijatu za upravu i društvene djelatnosti  (kancelarija broj 119) i na mob. 069-241-734.

KOMISIJA ZA RASPODJELU SREDSTAVA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

PREDSJEDNICA KOMISIJE,

 Hadixha Gjoni