24. Jun 2016.

Na osnovu člana 7. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama ( “Službeni list Crne Gore - opštinski propisi” br.37/2014 od 26.12.2014.godine) Predsjednik Opštine Ulcinj upućuje:                                        

JAVNI POZIV

svim građanima opštine Ulcinj za predlaganje dva kandidata za članove Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama da u roku od 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva, dostave svoj predlog.

1. Za člana Komisije, a u skladu sa članom  7. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama ( “Službeni list Crne Gore - opštinski propisi” br.37/2014 od 26.12.2014.godine), može biti izabrano lice iz reda istaknutih stručnih i naučnih radnika iz oblasti utvrdjenih prioriteta.

2. Član Komisije iz reda istaknutih stručnih i naučnih radnika ne može biti odbornik, poslanik, član organa upravljanja političke partije ili nevladine organizacije, javni funkcioner, državni ili lokalni službenik ili namještenik, rukovodioc ili zaposleni u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač država ili opština.

3. Predlog kandidata podnosi se u pisanoj formi sa obrazloženjem predlagača o kandidatu.

4. Uz predlog kandidata potrebno je dostaviti potpisanu izjavu kandidata da ispunjava uslove iz člana 7. Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama (“Službeni list Crne Gore - opštinski propisi” br.37/2014 od 26.12.2014.godine),  kao i Izjavu kandidata da prihvata kandidaturu za člana Komisije. 

5. Javni poziv objaviće se na web sajtu opštine Ulcinj, preko lokalnog javnog emitera i na oglasnoj tabli Opštine.

PREDSJEDNIK:

Nazif Cungu