12. Septembar 2024.

Skupština opštine Ulcinj, u skladu sa Odlukom o obrazovanju radnih tijela Skupštine (“Službeni list Crne Gore - opštinski propisi”, br.01/21 i 20/24), objavljuje

JAVNI POZIV

za imenovanje članova Savjeta za predstavke, pritužbe i prava lica sa invaliditetom iz reda građana i stručnih radnika

1. O Savjetu


Savjet za predstavke, pritužbe i prava lica sa invaliditetom ima zadatak da razmatra predstavke i pritužbe građana upućene Skupštini, predlaže mere za njihovo rešavanje, te obaveštava podnosioca o ishodu. Takođe, Savjet razmatra pitanja vezana za stvaranje uslova za organizovano i kvalitetno zalaganje i preduzimanje aktivnosti za pomoć licima sa invaliditetom, kao i za podizanje standarda u kvalitetu njihovog života i rada.


Savjet ima predsednika i četiri člana, od kojih je jedan član iz reda građana, a jedan član iz reda stručnih i naučnih radnika iz oblasti prava lica sa invaliditetom.

 

2. Poziv za Prijavu


Pozivamo sve zainteresovane građane, stručnjake i predstavnike organizacija koji se bave pravima lica sa invaliditetom, socijalnom zaštitom ili srodnim oblastima da se prijave za imenovanje članova Savjeta.

3. Kriterijumi za Prijavu
 

Kandidati treba da ispunjavaju sledeće uslove:

  • Obrazovanje i iskustvo: Relevantno obrazovanje i profesionalno iskustvo u oblasti prava lica sa invaliditetom, socijalne zaštite, prava građana ili srodnih oblasti.
  • Kompetencije: Poznavanje relevantnih zakonskih propisa i politika u vezi sa pravima lica sa invaliditetom, kao i iskustvo u radu sa institucijama, organizacijama ili projektima koji se bave tim pitanjima.
  • Dokumentacija: CV sa detaljima o obrazovanju i radnom iskustvu, motivaciono pismo, kao i kontakt informacije.

 

4. Rok za Prijavu
 

Zainteresovani kandidati treba da svoje prijave dostave najkasnije do 30.09.2024. godine. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila na adresu parlament@ul-gov.me ili poštom Skupštini opštine Ulcinj na adresu: Blv. Gjerg Kastrioti Skenderbeu bb 85360 Ulcinj.

 

5. Selekcija i Imenovanje
 

Sve prijave biće razmotrene od strane Odbora za izbor i imenovanje, koji će izvršiti detaljnu analizu u skladu sa postavljenim kriterijumima. Nakon toga, Odbor će predložiti Skupštini opštine Ulcinj kandidate za imenovanje.

 

6. Kontakt


Za dodatne informacije i pitanja, možete se obratiti na telefon 030 412 456  ili putem e-maila parlament@ul-gov.me.


Zahvaljujemo se na interesovanju i očekujemo vaše prijave.

Skupština opštine Ulcinj