23. Jul 2024.

Na poziv ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića, predsjednik Opštine Genci Nimanbegu bio je na radnom sastanku na kojem je razgovarano o nizu važnih pitanja za Opštinu Ulcinj.

Ministar Joković se zahvalio učesnicima sastanka i obavijestio ih da će uskoro u Opštini Ulcinj početi projekat, a radi se o izgradnji Benta na rijeci Bojani u cilju zaštite od poplava. Projekat, koji podržava UNDP, vredan je oko 700.000 evra.

Predsjednik Nimanbegu  se zahvalio ministru Jokoviću i iznio niz problema sa kojima se suočavaju građani Ulcinja koji se bave poljoprivredom i stočarstvom. Što se tiče investicije u Bent iz rejona Gropat - Štoder, taj projekat je dobrodošao i veoma važan  za našu opštinu i mi smo vam zahvalni, jer je šteta prouzrokovana plavljenjem rijeke Bojane veoma velika. Nimanbegu je istakao i posebnu pažnju koju treba posvetiti ovom projektu, posebno putnoj infrastrukturi, a biće pažljivo ispraćen od strane resornog sekretarijata.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici UNDP-a na čelu sa šeficom u Crnoj Gori Ekaterinom Panlikovom, predstavnici ministarstva kao i Leart Taipi iz Sekretarijata za komunalne i stambene djelatnosti Opštine Ulcinj.