27. Jun 2024.
Sastanak čelnika opština Ulcinj i Bar: Jačanje saradnje i zajedničke aktivnosti u interesu kvaliteta života građana
Na inicijativu predsjednika Opštine Ulcinj Genci Nimanbegu u prisustvu predsjednice Skupštine Ivane Popović i ostalih saradnika održan je sastanak sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem, predsjednikom Skupštine opštine Bar Branislavom Nenezićem i njihovim saradnicima.
 
Ovaj sastanak predstavljao je važnu priliku za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse između rukovodstava dvije susjedne opštine, kao i za jačanje međusobne saradnje.
 
Glavne teme razgovora obuhvatale su rad na zajedničkim projektima i aktivnosti usmjerene na rješavanje zajedničkih prepreka i izazova sa kojima se suočavaju Ulcinj i Bar. Sagovornici su detaljno razmatrali pitanja iz oblasti saobraćajne infrastrukture, turizma i valorizacije turističkih potencijala, s posebnim fokusom na rijeku Bojanu i područje Skadarskog jezera kao očuvanog prirodnog bogatstva. Takođe, dogovoreno je da će dvije opštine raditi na jačanju administrativnih kapaciteta i razmatrane su konkretne mogućnosti za unapređenje turističkih potencijala i saradnje.
 
Na sastanku je posebno naglašen značaj ovakvih susreta za još snažnije povezivanje dva grada koja su kroz istoriju čvrsto povezana. Dogovoreno je da ovakvi susreti postanu redovna praksa, kako bi se efikasnije rješavali svakodnevni problemi i izazovi sa kojima se suočavaju naši sugrađani.