22. Jun 2024.

Predsjednik Opštine Genci Nimanbegu ugostio je Predsjednicu Kosova Nj.E. gđu Vjosu Osmani Sadriu, Ambasadorku Kosova u Crnoj Gori Nj. E. gđu. Ariana Žerka Hodža kao i šeficu kabineta predsjednice Learta Holaj.

Na sastanku je predsjednica Kosova Vjosa Osmani čestitala predsjedniku Nimanbegu na novoj poziciji čelnog mjesta sa dugom istorijom, kulturom i tradicijom. Za Kosovo je Ulcinj drugi dom i to najbolje dokazuju naše istorijske, kulturne i turističke, porodične i poslovne veze. 

Predsjednik Nimanbegu zahvaljuje gđi. Osmani na posjeti Ulcinju. Za nas su narod Kosova i institucije Kosova bili, jesu i ostaće put intelektualnog, kulturnog i turističkog razvoja na čemu smo vam vječno zahvalni. 

Naš zajednički put dveju država Kosovo - Crna Gora ka evropskim integracijama, dobrim međudržavnim odnosima, produbljivanju saradnje na različitim nivoima biće moto na kome ću graditi politiku institucije koju vodim. 

Sastanku su prisustvovali i ministar za ljudska i manjinska prava u Crnoj Gori Fatmir Djeka, potpredsjednik opštine Sabri Salaj i direktor Turističke organizacije Ćazim Hodžić.