21. Jun 2024.

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa posjetila je Opštinu Ulcinj. Ambasadorku Popa je  dočekao predsjednik Opštine Ulcinj, Genci Nimanbegu sa saradnicima.

Predjesdnik Nimabegu upoznao je ambasadorku sa novim zadatkom na funkciji predsjednika, sa situacijom i problemima u kojima se Opština Ulcinj nalazi, sa posebnim akcentom na centralizaciji nadležnosti od strane centralne vlasti, nedostatkom kapitalnih investicija od strane državnog kapitalnog budžeta, kao i mnogim problemima koji se odnose na teritoriju Morskog dobra.

Predsjednik Nimanbegu je poseban značaj dao Ulcinjskoj solani, koja funkcioniše kao Park prirode. On je tražio podršku od gđe. Popa da pronađu najbolji model finansiranja i upravljanja između Evropske unije, Vlade i Opštine kao zajedničkog prirodnog dobra.

Ambasadorka Popa je zahvalila predsjedniku Nimanbegu na dobrodošlici i čestitala mu na novom zadatku, a istakla je i značaj trenutka u kome se Crna Gora nalazi kada su u pitanju evropske integracije, koje treba što više iskoristiti kroz projekte.