27. Mart 2024.
Prijateljski i konstruktivan sastanak sa savjetnikom za ekonomska pitanja u Ambasadi Narodne Republike Kine u Podgorici, Wang Changjiangom, i njegovim saradnicima.
 
Prisutne sam upoznao sa aktuelnim i planiranim projektima u opštini Ulcinj, kao što su izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, sportski centar i stadion na Velikoj plaži, most na rijeci Bojani, ribarska luka na rtu Đerane, kao i planirani projekti novih hotelskih kapaciteta.
 
Trgovinska razmjena između Crne Gore i Kine neprekidno raste. Postoji mnogo prostora za saradnju, posebno u oblasti turizma. Samo tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo preko 42 hiljade turista iz Kine, što jasno ukazuje na potencijal koji ovo tržište nosi. Gospodin Changjiang je istakao da su neke značajne kompanije iz Kine već prisutne u Crnoj Gori i aktivno rade na realizaciji ozbiljnih projekata u oblasti putne infrastrukture i proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.
 
Ambasada NR Kine će putem svojih kanala ekonomske diplomatije informisati kineske kompanije o aktuelnim i planiranim projektima opštine Ulcinj kako bi podstakla njihovo interesovanje.