06. Oktobar 2023.
Studija javnog prevoza u Ulcinju
Javni prevoz u opštini Ulcinj je delikatna, ali veoma važna tema. U cilju poboljšanja kvaliteta života građana, kao i smanjenja saobraćajnih gužvi, ali i povećanja turističke ponude, Opština Ulcinj će angažovati konzorcijum Univerziteta u Beogradu-Saobracajni Fakultet i D.O.O Public Transport Consult.
 
Ovi izvođači će zajedno sa Opštinom Ulcinj uraditi studije, između ostalog, ove studije će sadržati: analizu socio-ekonomskih faktora i demografske strukture, analizu efikasnosti projekta, koliko će koštati implementacuja javnog prevoza, koliko će on biti održiv, različite modele upravljanja (otvaranje novog društva sa ograničenom odgovornošću ili angažovanje privatnih firmi) i mnoge druge analize. Takođe će se analizirati različiti modeli koji će biti aktivni tokom letnje turističke sezone, kada se demografska struktura drastično mijenja u odnosu na period van sezone. Za realizaciju studije potrebno je oko 40.000 evra.
 
Želim da ove studije budu uspješno sprovedene što prije i siguran sam da će opština Ulcinj u budućnosti imati pravi, efikasan i održiv javni prevoz.