27. Novembar 2022.
Delegacija Skupštine opštine Ulcinj u Tirani

Delegacija Skupštine opštine Ulcinj, koju su predstavljali odbornici i sekretar Skupštine, učestvovala je 25. novembra na večeri koju je u Tirani - „Pallati i brigadave“ organizovala Zajednica albanskih opština u regionu, povodom 110. godišnjice Nezavisnost Albanije i proslava Državne zastave, gdje je predstavljen koncept platforme „Albanak“, kao prve zajedničke regionalne platforme, ne samo virtuelne, već institucije koja će povezivati, okupljati i približiti sve gradove albanskog govornog područja na Balkanu.

Dana 26. novembra organizovana je konferencija koja je koncipirana u 3 panela diskusije na kojima su učestvovali predsjednici opštinskih vijeća, koordinatori savjeta mladih, kao i predstavnici turizma iz svih opština albanskog govornog područja u regionu.

Tema konferencije bila je diskusija i razmjena iskustava vezanih za vizije općina za razvoj turizma i angažman mladih kao promotora turizma, kao i formiranje zajedničke konsultativne komisije za ocjenu nacionalnih ličnosti itd.

Sekretarka Skupštine gđa. Valdete Osmani Husiq, Predsjednik odbora za Statut i propise dr. Ilir Çapuni i odbornik g. Besart Hoxha diskutovali su o viziji Opštine Ulcinj za razvoj prekograničnog turizma, kulturnog nasljeđa, angažmana mladih, kao i socijalnog turizma kao pokretača rasta lokalne ekonomije.

Srećan 28. Novembar.

Skupštinska Služba