15. Oktobar 2022.
DELEGACIJA GRADA ELBASANA U POSJETI ULCINJU

Delegaciju koju je predvodio gradonačelnik Elbasana, Gledian Llatja, primili su potpredsjednik opštine Sabri Salaj i predsjednik Skupštine Ardian Mavrić. Domaćini su, pozdravljajući goste, ukratko predstavili grad, razgovarali o mogućnostima saradnje sa gradom kakav je Elbasan, koji se smatra važnim centrom albanske kulture, obrazovanja i umjetnosti, ali i o multinacionalnosti i međuvjerskom skladu Ulcinja.
 

U međuvremenu, g-din Gledian Llatja je govorio o razvoju grada Elbasana, o brojnim opštinskim, nacionalnim i međunarodnim aktivnostima koji se tamo odvijaju i spremnosti za jačanje veza između Albanaca sa obje strane granice i razmjene iskustava. U gradu Elbasanu postoji i crnogorska zajednica koja je integrisana u sve sfere života.
 

Strane su se dogovorile da ćemo u bliskoj budućnosti između Ulcinja i Elbasana imati konkretne korake saradnje i potpisivanje sporazuma gdje će kultura, umjetnost, obrazovanje, zajednički IPA projekti, sport, obilježavanje značajnih jubileja, izložbe i druge aktivnosti imati posebno mjesto. Zaključak sastanka je da su susreti ovog tipa dobrodošli i da služe bližem upoznavanju i razmjeni iskustava.