03. April 2019.
Ministarka Vučinović u radnoj posjeti Opštini Ulcinj

Danas je u radnoj posjeti u Ulcinju boravila Ministarka bez portfelja Marija Vučinović sa saradnicima,koja se ovom prilikom sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj Lorom Nrekićem i predsjednikom Skupštine dr.Ilir Čapunijem.
Predsjednik Nrekić je ministarki Vučinović predstavio štete koje su pretrpjele porodice i vlasnici maslina prouzrokovanih poplavama i požarima u 2018. godini, kao i mjere koje je opština preduzela za prevazilaženje situacije, i naveo da šteta od poplava iznosi 30.000 hiljada eura a štete masline koje su nastale su iznosile preko 800.000 hiljada eura.
Ministarka Vučinović je upoznala prisutne  o radu i funkcionisanju komisije za pomoć i procjenu štete,dok je predstavnik Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja g.Vukota Stanišić predstavio subvencije koje Ministarstvo pokriva proizvođačima.
Na sastanku je takodje insistirano da se proizvođači moraju upoznati i pripremiti  sa mjerama koje trebaju preduzeti prilikom sličnih situacija.
Takodje u okviru posjete Ulcinju,ministarka Vučinović sa saradnicima i predstavnicima opštine Ulcinj obišla je domaćinstva oštećenih od elementarnih nepogoda.