23. Novembar 2018.
Konferencija o multikulturalizmu i savremenoj umetničkoj praksi

U Ulcinju od 4 do 6 decembra u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer Stiftung i Udruženja IACT u hotelu Palata Venezia održat će se rajonalna konferencija “Moć kulture“
Multikulturalizam i praksa u savremenoj umjetnosti:
Etnizacija ili Interakcija?
Dogovoreno je danas na sastanku predsjednika opštine Ulcinj Loro Nrekić sa predstavnicom Fondacije Konrad Adenaur Sanija Šljivančanin.
Sagovornici su se složili da je Ulcinj idealno mjesto za održavanje konferencije ovog tipa jer je Ulcinj poznat u  Crnoj Gori, ali i šire za multikulturalizam i multikonfesionalizam.
Organizatori su predvidjeli  da se prvog dana konferencije održi književno veče poznatog pisca iz Srbije  Laslo Vegel,čiju bi moderaciju predvodio poznati crnogorski pisac Andrej Nikolaidis. 

Otvaranje skupa će pozdraviti predstavnici ministarstva Crne Gore,predsjednik opštine Ulcinj i predsjednik Fondacije Konrad Adenaur.
Na panelu o javnoj politici i multikulturalizam će učestvovati predstavnici Ministarstva Kulture,Ministarstva za ljudska i manjinska prava,kancelarije UNESCO,direktor Instituta Goethe iz Beograda i predstavnik Bošnjačke stranke Crne Gore.

Dok će  6 decembra na panelu Umjetničke prakse i multikulturalizam,učesnici iz zemalja regiona će predavati na temi Umjetničke prakse i multikulturalizma.
U drugoj polovini ovog panela  će govoriti direktor Nacionalnog muzeja fotografije Marubi iz  Skadra i Docent na Fakultetu dramskih umjetnosti sa Cetinja. Moderator će biti prof. janko Lumovic.