07. Avgust 2018.
Saopštenje iz Kabineta predsjednika Opštine Ulcinj

Na sastanku proširenog Kolegijuma održanog 07.08.  razmatran je tok turističke sezone i konstatovano je da se turistička sezona odvija dobro. Prema pokazateljima iz svih sekretarijata, službi, javnih preduzeća i Turističke organizacije  sezona je bolja od prošlogodišnje i nadležni lokalni i državni organi će uložiti maksimum  napora da I dalje sve protekne u najboljem redu.

Sa posjetom turista, ponudom koju Ulcinj nudi i možemo biti zadovoljni, no i pored toga uočene su i brojne nepravilnosti, naslijeđene još iz ranijih godina.
Naime, i dalje je:
-         Izraženo zauzimanje javnih površina iznošenjem stolica i stolova ispred ugostiteljskih objekata.
-         Postavljanje štandova bez odobrenja.
-         Neprijavljivanje gostiju I plaćanje boravišne takse
-         Iznošenje smeća van termina predviđenog za odvoz otpada
-         Prenaglašena muzika, ne samo noću, nego i danju
-         Nepropisno parkiranje koje ometa kretanje pješaka na trotoarima i ometa vršenje službe Komunalnog preduzeća i drugih institucija.
Lokalna uprava je odlučna da stane na put ovim negativnim pojavama i upozorava stanodavce, organizatore izvođenja  muzike, i uopšte sve koji se bave bilo kojom djelatnošću da se moraju striktno pridržavati zakonskih propisa, te da će Lokalna uprava u saradnji sa državnim organima zavesti red i osigurati da se građani Ulcinja i turisti osjećaju ugodno prilikom boravka u Ulcinju.