20. Jul 2018.
Sastanci proširenog sastava kolegijuma predsjednika Opštine i Koordinacionog tijela za praćenje toka turističke sezone 2018. godine

U Opštini Ulcinj održani su sastanci proširenog sastava kolegijuma predsjednika Opštine i Koordinacionog tijela za praćenje toka turističke sezone 2018. godine. Sastancima je predsjedavao predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić.

Prisutni su mišljenja da ovogodišnju sezonu prate brojni slučajevi teškog kršenja komunalnog reda i lokalnih opštinskih propisa koji regulišu odvijanje turističke sezone. Bilježeni su brojni slučajevi uzurparcije javnih površina ispred restorana i kafića, uzurpiranje parkinga od strane građana, nepoštovanje odluke o buci i izvođenju muzike, uzurpacija trotora postavljanjem reklamih panoa, nepropisno odlaganje smeća i brojni drugi primjeri nepoštovanja zakona. Učesnici sastanaka su saglasni da preventivne mjere upozorenja kod nekih ne dalju željene rezulta i da treba pristupiti primjeni kaznenih mjera.

Naloženo je svim službama posebno Komunalnoj policiji i Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj da se moraju pridržavati i primjenjivati zakonske propise i da će poslije upozorenja uslijediti kaznene mjere u skladu sa zakonski propisima.