12. Februar 2018.
Sastanak sa predstavnicima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema – CEDIS

U Opštini Ulcinj održan je sastanak sa predstavnicima Crnogorskog elektrodistributivnog sistema - CEDIS. Tema sastanka bila je planiranirane investicije CEDIS-a u opštini Ulcinj, kao i trenutni tok radova na izgradnji trafostanice „Novi Ulcinj“ u Pinješu. Sastanku je prisustvovao i predstavnik kompanije Intermost, u svojstvu izvođača radova.
 
Iz CEDIS-a su upoznali opštiske zvaničnike da je ove godine planirano ulaganje u primarnu i sekudarnu mrežu u iznosu od oko 1.250.000 eura, od koji su najznačajnije investcije polaganje 10 kv kablova od Komunalnog preduzeća do Ulcinjskog polja i Velike plaže i dalje prema Adi Bojani.
 
Predstavnici opštine su imali primjedbe na način izvođenja radova na izgradnji trafostanice „Novi Ulcinj“, zbog nedovoljne koordinacije poslova, jer se mnoge ulice u kojima je već postavljen kabal ne vraćaju u prvobitno stanje već se umjesto toga ide u dalje raskopanjavanje ulica, što dovodi do gotovo potpunog blokiranja saobraćaja u gradu.
Na sastanku je postignut dogovor da se dalje ne nastavlja sa radovima dok se sve raskopane ulice ne saniraju i vrate u prvobitno stanje, i da se Opštini dostavi dinamički plan budućih radova na preostaloj dionici, kako bi Opština bila na vrijeme upoznata i pripremljena.
 
Kako je ranije saopšteno iz CEDIS-a sa trafostanice ,,Novi Ulcinj“ u naselju Pinješ 2 će se direktno napajati 3.073 domaćinstva sa područja Pinješa, Nove Mahale, Metriza, Pristana, Starog Grada, kao i hoteli ,,Albatros“, ,,Mediteran“ i ,,Holegro“. Pored područja koja će se direktno napajati, bolje napajanje će imati i 5.527 potrošača sa područja užeg gradskog jezgra, usljed rasterećenja trafostanice ,,Grad“, koja je godinama preopterećena u špicu sezone. Realizacijom ovog projekta biće riješeno i ljetnje preopterećenje vazdušnog voda iz trafostanice ,,Kodra“ do trafostanice ,,Grad“.