16. Jun 2017.
Predsjednik Cungu dočekao je danas učenike srednjih škola Ulcinja i Beča koji su učestvovali u projektu „Njegovanje kontakata i veza, interkulturalni rad na projektu dvije države i dva grada"

Predsjednik Cungu dočekao je danas učenike srednjih škola Ulcinja i Beča koji su učestvovali u projektu „Njegovanje kontakata i veza, interkulturalni rad na projektu dvije države i dva grada“ koji se realizuje u okviru razmjene znanja između školskih ustanova našeg grada i opštine Lizing 23. Becirk Beča, Austrija.

U okviru ove razmjene organizuju se studijske posjete ulcinjskih đaka Beču i Bečkih đaka Ulcinju sve u cilju unaprijeđenja međusobnih odnosa, razvoja interkulturalnih vještina, unaprijeđenja znanja njemačkog jezika i ličnog usavršavanja.

Koordinator projekta za Ulcinj, prof. Irma Ćetković je kazala da je ovakav vid razmjene podsticaj da naši đaci ulažu dodatne napore u cilju njihovog usavršavanja, na to je i dodala da ovakav tip saradnje doprinosi unapređenju međusobnih odnosa među opštinama Ulcinj i Lizing becirk 23 iz Beča.

Posjeta austrijskih đaka njihovim vršnjacima iz Ulcinja praćena je nizom organizacija koji su imali za cilj upoznavanje i posjetu najbitnijim znamenitostima i prirodnim ljepotama našeg grada. Za realizaciju navedenih posjeta sredstva je obezbjedila Opština Ulcinj.