06. Februar 2017.
Predsjednik Cungu se sastao sa direktorom hotela "Mediteran" gdin. Novak Bojanić

Predsjednik Opštine Nazif Cungu sa svojim saradnicima sastao se sa direktorom hotela „Mediteran“  Novak Bojanić u vezi krucijalnih pitanja za turističku ponudu našeg grada.

Direktor hotela „Mediteran“ je predsjedniku u njegovim saradnicima predstavio detalje idejnog projekta rekonstrukcije hotela koji se trenutno nalazi u fazi pribavljanja neophodnih dokumenata za početak radova, šta je i predsjednik pozitivno ocjenio i još jednom naglasio je spremnost opštine Ulcinj da formalno i institucionalno podrži slične projekte. Osim navedenog, predsjednik je naglasio da će u skorijoj budućnosti organizovati sastanak sa predstavnicima Ministarstva turizma i održivog razvoja na kojem bi se u osnovi usaglasile sve strane.

Na sastanku je bilo i više riječi o poteškoćama kojim se srijeće hotel „Mediteran“ i ostali turistički privrednici po pitanju ugostiteljskih kadrova. Predsjednik Cungu je naglasio da se nažalost opština Ulcinj koje je nekad imala izuzetne turističke radnike prepoznate u cijeloj regiji nažalost nalazi u znatno lošoj situaciji po ovom pitanju i povodom toga spreman je preuzeti značajne korake u ciljju poboljšanja situacije. S tim u vezi, sa direktorom hotela „Mediteran“ je dogovoreno da se inicira projekat škole osposobljavanja i prekvalifikacije ugostiteljskih kadrova i da opština Ulcinj bude dio projekta. S tim u vezi, odlučeno je da se na projekat uključi Ministarstvo prosvjete i drugi zainteresovani privrednici kako bi se najkasnije do kraja godine počelo sa realizacijom projekta.

Uz gore navedeno na sastanku je bilo riječi i o problematici parking prostora u naseljima u okolini hotela „Mediteran“, održavanju javnog reda i mira i drugim izazovima koje je neophodno riješiti pred početak turističke sezone.