18. Januar 2017.

U organizaciji Opštine Ulcinj i Agencije za promociju stranih investicija Crne Gore - MIPA u hotelu Dolcino održan je poslovni doručak sa privrednicima grada. Na skupu su prezentirani planovi Opštine Ulcinj za promociju Ulcinja kao investicione destinacije i privlačenje direktnih stranih investicija.

Predsjednik Cungu je upoznao prisutne da je sa agencijom MIPA postignut dogovor da se za Ulcinj napravi poseban promotivni materijal konkretnih projekata, koje će Opština preko MIPE ponuditi stranim investitorima na najeminentnijim sajmovima nekretnina i investicija na svijetu. 
Nedavno usvajanje Prostorno urbanističkog plana Ulcinja stvorilo je uslove za novi investicioni ciklus i otklonilo mnoge barijere koje su do sada bile prisutne- dodao je predsjednik Cungu. On je takođe pomenuo i glavne infrastrukturne projekte za čiju realizaciju su obezbjeđena sredstva i koji će podići atraktivnost Ulcinja kao investicione destinacije, kao što su projekata regulisanja vodosnabdjevanja i odvođenja otpadnih voda u opštini Ulcinj i otvaranje novog graničnog
prelaza sa Albanijom kod rijeke Bojane.

Direktor Agencije za promociju stranih investicija Crne Gore - MIPA, Miloš Jovanović je rekao da će ova vladina agencija podržati gradsku vlast u njenoj namjeri da privuče stranih kapital i investitore u svoj grad. Ovo je jedinstvena prilika da i projekti vas privrednika i građana potpuno besplatno budu dio brošure koja će biti odštampana na nekoliko jezika i koja
će stizati do najrenomiranijih potencijalnih investitora - rekao je direktor Jovanović.

Zaposlene u MIPI, Marija Bošković i Aleksandra Bucevac Goranović održale su prenzantaciju o pogodnostima i podsticajnim mjerama koje Crna Gora nudi inostranim investitorima.

Kabinet predsjednika Opštine Ulcinj će u narednom periodu raspisati oglas kojim se pozivaju svi zainteresovani da svoje projekte ukljuće u promotivni materijal opštine za promociju investicija.