02. Decembar 2016.
FREE WIFI zone na šetalište na Pristanu

U okviru projekta Wireless Montenegro, koji realizuje Ministartsvo za informaciono društvo Crne Gore u saradnji sa Informacionim centrom Opštine Ulcinj, instalirane su 2 Free Wifi zone u Ulcinju. 

Oprema je istalirana na šetalište na Pristanu, na dvije lokacije, čime je omogućen besplatan internet svim posjetiocima ovog djela grada. To znači da kada na vašim uređajima detektujete wifi signal pod imenom free.montenegro, na isti se možete konektovati i besplatno koristiti internet. Šetalište na Pristanu je izabrano iz razloga što je to najposjećenija zona u gradu, kako od strane građana, tako i od strane turista tokom cijele godine, a posebno u toku ljetnje turističke sezone. 

Smatramo da se ovim projektom bitno utiče na povećanje kvaliteta turističke ponude, jer je turistima omogućeno da se direkto povezuju na internet i mnogo brže informišu o smještaju, restoranima, aktuelnim manifestacijama, servisnim informacijama i ostalim dešavanjima u gradu.

Kako ocjenjujemo da za porebe opštine Ulcinj dvije lokacije nisu dovoljne, osobito tokom ljetnje turističke sezone, zahtjev za proširenje je već upućen Ministarstvu. Naš predlog za drugu fazu obuhvata proširenje broja lokacija za još 2, duž šetališta Korzo kao i pokrivanje FREE WIFI signalom određene lokacije na Strarom gradu i Autobuskoj stanici. Ukoliko se proširenje ne realizuje ovim projektom onda ćemo razmatrati mogućnost da ovo realizujemo preko samostalnog projekta Opštine, prije početka turističke sezone.

CENTAR ZA INFORMACIONI SISTEM OPŠTINE ULCINJ