28. Novembar 2016.
Potpredsjednik opštine Ulcinj Vaso Radović posjetio je Ambasadu Crne Gore u Zagrebu i ambasadora Bora Vučinića.

Potpredsjednik Radović je ambasadora Vučinića upoznao da opština Ulcinj učestvuje na petoj ediciji Sajma investicija REXPO 2016, koji se održava u glavnom gradu Hrvatske. On je naglasio da je privlačenje direktnih stranih investicija i stvaranje povoljne investicione klime za ulaga od suštinskog značaja za dalji razvoj turizma i ukupne privrede opštine Ulcinja, i da se svi moramo dodatno angažovati u cilju dovođenja kvalitetnih investitora u Ulcinj i Crnu Goru. Potpredsjednik Radović je rekao da je na sajmu napravio niz dobrih kontakata čiju konretizaciju očekuje u narednom periodu.

Ambasador Vučinić je rekao da Ambasada Crne Gore, u punom kapacitetu, stoji na raspolaganju opštini Ulcinj i da su spremi da pomognu oko traženja investitora. On je dodao da će od janura iduće godine u ambasadi početi da radi osoba koja će biti zadužena za ekonomsku diplomatiju, i da će onda Ambasada biti u mogućnosti da još više promoviše Ulcinj i Crnu Goru kao investicionu destinaciju.

U delegaciji sa potpredsjednikom Radovićem bio je i savjetnik u Kabinetu predsjednika Arslan Hajdinaga, kao i predstavnici Sekretarijata za razvojne projekte Crne Gore.