14. Novembar 2016.
Do sezone poboljšati snabdjevanje el. energijom

Predsjednik opštine Ulcinj, Nazif Cungu održao je radni sastanak sa direktorom Regiona 4 CEDIS-a Sašom Milovanovićem i saradnicima. Tema sastanka bila je poboljšanje snabdjevanja električnom energijom u opštini Ulcinj posebno u toku ljetnje turističke sezone.

Direktor Milovanović je rekao da je CEDIS ( Crnogorski distributni sistem) -  region 4 podnio zahtjev opštini za izdavanje saglasnosti na polaganje podzemnog kabla Kodre - Grad - Novi Ulcinj, koji će bitno uticati na poboljšanje snabdjevanja električnom energijom u gradu. 

Kao jedan od problema koji treba rješavati u što hitnijem roku, direktor Milovanović je pomenuo Ulcinjsko polje koje trenutno doživljava pravu ekspanziju novoizgrađenih objekata. CEDIS je pokušao da ublaži problem izgradnjom trafostanice B3 ali nijesu naišli na razumijevanje vlasnika parcele, tako da je sada u toku procedure pribavljanja potrebnih dokumenata za izgradnju trafostanice B7 na drugoj parceli. On je upoznao prisutne da je trogodišnjim planom investicija CESID-a planirano da se u opštini Ulcinj uloži oko milion eura.