28. Oktobar 2016.
Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu primio je danas Mouvafaka Al Tamneh, predstavnika kompanije MEMNON iz Jordana

Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu primio je danas Mouvafaka Al Tamneh, predstavnika kompanije MEMNON iz Jordana, koja je vodeći poljoprivredni proizvođač u zemljama Zalivskog savjeta za saradnju (GCC). U društvu gospodina Al Tamneh bili su i biznismeni iz Iraka, Kuvajta i Izraela, kao i predstavnici Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori.

Gosti su upoznali predsjednika Cungu da je njihova kompanija zainteresova za uzgoj djeteline, duvana, za uzgoj i otkup južnog voća kao što je mandarina i limun kao i otvaranje farme kokošaka, i da su nakon obliska Crne Gore, kao potencijalno najteresantniju lokaciju za svoj biznis identifikovali imovinu nekašnje vojne ekonomije u Šasu.

Predsjednik Cungu je potvrdio spremnost opštine da svim investitorima maksimalno izađe u susret i da navedeni projekti mogu bitno uticati na razvoj poljoprivrede u opštini Ulcinj. Zbog toga što je navedeno zemljište u vlasništu države Crne Gore, Opština Ulcinj će u najbržem roku u saradnji sa Ministratsvom finansija pokrenuti postupak davanja zemljišta u zakup potencijalnim investitorima.

Nakon sastanka gosti su obišli još nekoliko potencijalno interesantnih lokacija za investiranje.