16. Maj 2016.
Unapređena saradnja sa opštinom Kajl iz Luksemburga

U opštini Ulcinj, u višednevnoj posjeti, boravi delegacija opštine Kajl iz Luksemburga, koju predvodi predsjednik Džon Lorent. Ulcinj i Kajl su bratimljene opštine.

Delegaciju iz Luksemburga je u svom kabinetu primio predsjednik Cungu sa saradnicima. On je goste upoznao sa aktuelnom situacijom u opštini i brojnim resursima kojima Ulcinj raspolaže.

Predsjednik Lorent je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u uzvratnoj posjeti Ulcinju i izrazio očekivanje da će tokom ove posjete postići dogovor o realizaciji 2 projekta, koje je opština Ulcinj ranije kandidovala i o kojima je on detaljno upoznao vlast i opoziciju ove opštine. Jedan od tih projekata predviđa čišćenje kanala Bratice, koji je takvu stanju da predstavlja ozbiljnu prijetnju po ekologiju.

Sastanku sa gostima iz Luksemburga prisustvovali su i predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Loro Nrekić, potpredsjednici Vaso Radović i Hadidža Đoni, predstavnici Turističke organizacije i Kancelarije za projekte opštine Ulcinj.

Delegacija opštine Kajl će tokom boravka u Ulcinju posjetiti kultno istorijske spomenike grada i bliže se upoznati sa njegovim arheološkim vrijednostima i specifičnostima.