28. Mart 2016.
Opština Ulcinj traži povraćaj sredstava sudskih predmeta koje je dobila

Povod današnje konferencije za novinare je upoznavanje javnosti sa pojedinim sudskim procesima u kojima je oštećena Opština Ulcinj.

Zadnji slučaj je predmet po kojem je advokat Nušo Kalač iz Rožaja po presudi Višeg suda u Podgorici sa budžeta Opštine Ulcinj preuzeo iznos od oko 540.000 eura. Vrhovni sud Crne Gore je preinačio navedenu presudu  i odbio tužbeni zahtjev, te je Opština Ulcinj oštećena za navedeni iznos, te  ovom prilikom pozivamo Nuša Kalača da vrati navedeni iznos u budžet Opštine Ulcinj.

Ovo nije jedini slučaj da je Opština Ulcinj na ovaj način oštećena. Drugi takav isti slučaj se vodio po tužbi Kuč Osmana i Hot Hajrana, koji takođe po osnovu neosnovano preuzetih sredstava po presudi Vrhovnog suda Crne Gore duguju Opštini Ulcinj iznos od oko 400.000 eura glavnice i kamata. Opština Ulcinj preuzima mjere i radnje kako bi od imovine imenovanih namirio navedeni iznos, što za sada nije uspijela.

Takođe, u toku 2012 godine Otrantkomerc je od opštine Ulcinj preuzeo iznos od oko 250.000 eura. Očekujemo da se ta preuda preinači u korist Opštine Ulcinj, te povraćaj sredstava, koji sada sa kamatama dostiže iznos od oko 345.000 eura.

Po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici opština Ulcinj od Lohšmit Mirjane iz Švajcarske potražuje iznos od oko 117.000 eura sa uključenim kamatama, za objekat i zemljište u Starom Gradu.

Sveukupno, radi se o iznosu od oko 1.400.000 eura koje Opština Ulcinj potražuje po ovim predmetima.