16. Mart 2016.

IPad u nastavi.

Gimnazija “Bratstvo jedinstvo” i osnovna Škola “Maršal Tito” u Ulcinju učestvuju na evropskom projektu MICOOL, na kome se isprobava rad sa IPad-om u nastavi. Njemački profesor Kurt Schlegel inicirao je ovaj isti projekat u Njemačkoj, koga je nakon njegovog premeštaja doveo u Crnu Goru.

Iako Crna Gora još uvijek nije član Evropske Unije, zahvaljujući se podršci podpredsjednice Ulcinja Zenepa Lika i podrške direktora ovih škola, ovaj projekat je ušpjesno uveden.

Drzave koje učestvuju na ovom projektu su: Švedska, Portugalija, Irska Njemaška i Crna Gora. Ovaj projekat je finansirao 10 IPad - a i 10 kompjutera.

Nekim nastavnicima iz Crne Gore omogućeno je besplatno učešće na ovakvim seminarima. Nastavnik Artan Kurti iz Ulcinja prisustvovao je jednonedeljnom seminaru u Švajcarskoj, koji sada uspješno koristi IPad u nastavi njemačkog jezika.

U proleće će se odrzati jedan online seminar sa crnogorskim i njemačkim učenicima. Cilj ovog seminara je: omogućiti učenicima jednu interkulturnu i aktualnu nastavu.

MICOOL: mobilna, interkulturna, kooperativna nastava.