13. Oktobar 2015.
Postavljanje kamen temeljca nove škole u Sukubinu

Ministar prosvjete Pregrad Bošković, predsjednik opštine Fatmir Đeka i predstavnik dijaspore Cafo Boga, postavili su kamen temeljac nove škole u Sukubinu.

Ovo je prvi projekat koji se realizuje zahvalući trilateralnoj saradnji ministarstva, opštine  i dijaspore. Vrijednost radova je 300 hiljada eura, dok je izvođač radova podgorička kompanija Artek&Ing - Invest. Nova škola imaće površinu od 450 m2 i moderno opremljenje učionice i kabinete. Očekuje se da će objekat biti spreman za upotrebu sljedeće školske godine.Osjećam izuzetnu čast i privilegiju što smo danas u prilici sa postavimo kamen temeljac novog školskog objekta osnovne škole u Sukubinu,rekaoje Predsjednik Gjeka .

Obrazovanje i ulaganje u izgradnju novih modernih obrazovnih objekata zauzimaju visok stepen na skali prioriteta Opštine Ulcinj. 

Dragi učenici i nastavnici,

Izgradnja škole košta oko 300 hiljada eura. Sredstava su obezbjeđena zahvaljući trilateralnoj saradnji Ministarstva prosvjete Crne Gore, predstavnika dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država i Opštini Ulcinj. Ovo je prvi projekat koji se realizuje po ovom modelu, i zato koristim priliku da se posebno zahvalim predstavnicima dijaspore, našim sugrađanima i sugrađankama u Sjedninjenim Američkim Državama koji su izrazili spremnost da podrže ovaj važni projekat.

Ovim činom oni su potvrdili posvećenost da njeguju dobre odnose i pomažu svoje rodno mjesto. Mnogi od njih su osnovnu školu pohađali upravo u ovoj školi. Mnoga eminentna imena su nekada sjedili u đačkim klupama ove škole. Mi smo danas ponosni na njih.

Ja sam siguran da će definisani rokovi biti u potpunosti ispoštovani, i da će naši mališani biti brzo u prilici da koriste ovaj moderni objekat, kao što zaslužuju.  Na njima je da uče i da preko stečenih znanja definišu svoju budućnost.

Što više budete učili i usvajali nova znanja, sve svjetlija biće vaša i budućnost vašeg grada.

Srećno i da se što češće srećemo na ovakvim događajima!