07. Septembar 2015.
Treća edicija Green Culture Fest-a u periodu od 10 - 12 septembra 2015 god. u Ulcinju

Opština Ulcinj, u saradnji sa NVO KRUG iz Londona, biće domaćin treće edicije Green Culture Fest-a, u periodu od 10 - 12 septembra 2015. godine.


Nakon uspješno održanog simpozijuma u 2013.godini  i konferencije u 2014., oba dva događaja održana u Portu Montenegru u Tivtu, podržane od Ambasade Velike Britanije i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, treće izdanje ovog događaja dobija veće razmjere i uz seriju radionica i kulturno umjetnički program, ove godine ova manifestacija prerasta u Fest.

Opština Ulcinj je prepoznala potencijal ovog događaja koji je od obostranog velikog a i nacionalnog značaja, s obzirom na profil predavača.  Ovaj događaj pruža mogućnosti za isticanje Ulcinjskog područja i njegovih prirodnih ljepota, kao i produžavanje turističke sezone, i to upravo manifestacijom koja promoviše zaštitu prirodnih i kulturnih blaga i time popularizuje trenutno jako aktuelni globalni trend. Kroz promovisanje ekološke samoodrživosti u kulturnom sektoru, otvaramo vrata i ostalim sektorima koji su ove godine obuhvaćeni programom ove manifestacije, a to su: Zelena kultura, Zelena nauka, Zeleni biznis i Zeleni način razmišljanja.

Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalna, i po kojoj ce Ulcinj postati prepoznatljiva destinacija za zajednicu kulturnih radnika sa svih strana svijeta.

Green Culture Fest je događaj koji ima za cilj promovisanje značaja uloge kreativne industrije u kreiranju održivosti sredine u kojoj živimo. Istovremeno, ovaj dogadjaj obraća pažnju na impakt kreativne industrije na životnu sredinu, kao i na uticaj kulturnog sektora na ostale društvene sektore i postizanje pozitivnih promjena u njihovom stavu prema životnoj sredini. Ishod ove manifestacije će biti i kreiranje plana aktivnosti i odredjivanje ciljeva koji treba da se postignu do početka slijedeće manifestacije u 2016. godini.

Kreativna industrija ima kapacitet da adekvatno odgovori na izazov koje promjene nose sa sobom i time inspiriše ljude da rade i žive na održiviji način. Nosioci kreativne industrije (umjetnost i različite kulturne discipline) su u idealnoj poziciji da promovišu održivost kroz region jugoistočne Evrope, odnosno zapadnog Balkana.

Green Culture Fest kroz set kreativnih radionica i inovativnih metoda ima za cilj i da promoviše kreativne industrije u Crnoj Gori i regionu.

Planirano je da se Green Culture Fest, održi na Adi Bojani i očekujemo aktivnu participaju oko 150-200 učesnika, među kojima ima eminentnih imena kreativne industrije. Na prošlim dogadjajima Green Culture, imali smo prilike da čujemo izlaganja predstavnika eminentnih edukativnih institucija iz Velike Britanije kao što su Royal Central School for Speech and Drama, Royal Society of Arts, Imperial College, Cass Business School, kao i eksperta u toj industriji Julie's Bicycle koji su jako uticajni na globalnom nivou.

Sve to možete da pogledate detaljno i na “www.greenculture.world”

Svečano otvaranje će biti 09.09.2015 takođe na Adi Bojani u Beach-Restoranu Barbana.

Naš poziv su prihvatile, amb. Njemacke Gurdrun Steinacker, amb. Francuske Veronique Brumeaux, amb. Poljske Irena Tataryznska, amb. Velike Britanije Mr. Whitting. EU Ambasador g-din Drobnič (treba da konfirmiše).

it`s about time we plant the seed of this idea and start growing it!

Agenda Green Culture Fest 2015

Veličina: 0.46MB | Adobe PDF