16. Jun 2015.

Opština Ulcinj u saradnji sa Ambasadom Poljske u Podgorici, 17 jula 2015. godine, organizuje seminar na temu’’ Jačanje kapaciteta za upravljanje lokalnom kultunom baštinom u cilju očuvanja i promocije  kulturne baštine u službi razvoja turizma''. Saglasno agendi, učesnici seminara biće u prilici da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka iz Crne Gore i regiona: Lidije Ljesar - pomoćnice ministra kultura Crne Gore, Samir Hoxha - Regionalni centar za kulturno nasljeđe sa Kosova, Auron Tare - poslanik u Parlamentu Albanije i Pioter Dicek - profesor na Varšavskom Univerzitetu.

Na seminaru, koji se održava u hotelu Palata Venezia u Starom gradu u Ulcinju, biće riječi o važnosti kulturne baštine za zajednicu, uloga i značaj lokalnih i državnih institucija u žaštiti, upravljanju i održavanju vrijednosti kultunog nasljeđa, kao i promocija kultunog nasljeđa u turizmu.

 Prije početka seminara, učesnici će imati priliku da vide izložbu koja predstavlja desetogodišnja dostignuća  arheologa sa Varšavskog Univerziteta. Izložba se otvara 17 jula u 11:00 časova (prije podne), u Kuli Balšića u muzeju u Starom gradu. Izložba je otvorena za javnost.